News Sci/Tech TikTok Neemt Wraak op Instagram met TikTok Photos
0

Published :

TikTok Neemt Wraak op Instagram met TikTok Photos

Op 12 maart 2024 heeft TikTok een verrassende zet gedaan door een nieuwe app te introduceren: TikTok Photos. Deze app lijkt rechtstreeks de strijd aan te gaan met Instagram, dat ondanks de inspanningen van TikTok nog steeds de meest gedownloade app ter wereld is.

Instagram's Reels en de Kopieerstrijd

Instagram heeft TikTok flink dwarsgezeten door zijn eigen versie van korte video's te lanceren: Reels. Dit was een regelrechte kopie van TikTok's succesvolle format. Nu slaat TikTok terug met TikTok Photos.

De Vreemde Keuze van TikTok

Opvallend genoeg zal TikTok Photos niet geïntegreerd zijn in de bestaande TikTok-app. In plaats daarvan wordt het een standalone app die direct concurreert met Instagram. Dit is een afwijking van Instagram's alles-in-één aanpak, waarbij functies zoals Stories binnen dezelfde app vallen.

In de nieuwste versie van TikTok wordt verwezen naar TikTok Photos, hoewel niet expliciet wordt vermeld dat het een onderdeel is van TikTok zelf. Gebruikers kunnen dingen openen in TikTok Photos en hun posts delen op het nieuwe platform.

Wat Kunnen We Verwachten van TikTok Photos?

Hoewel TikTok nog geen details heeft vrijgegeven, zijn we nieuwsgierig naar wat TikTok Photos te bieden heeft. Wordt het een kopie van Instagram's gridposts of kiest het Chinese bedrijf voor vernieuwing? Hoe dan ook, TikTok heeft een uitdaging aangenomen en we zijn benieuwd naar de uitkomst.

Instagram-concurrent TikTok heeft mogelijk een succes in handen, maar het zal moeten bewijzen dat TikTok Photos iets unieks te bieden heeft dat Instagram nog niet heeft weten te realiseren met zijn gridposts.

 • Reactions

  0
  0
  0
  0
  0
  0

  Your email address will not be published. Required fields are marked *