News Business De Opmerkelijke Verbruikscijfers van de Volvo EX30 op de Snelweg
0
Geely

Published :

De Opmerkelijke Verbruikscijfers van de Volvo EX30 op de Snelweg

De Volvo EX30, het nieuwste lid van de elektrische SUV-familie, heeft alles in huis: een modern ontwerp, een toegewijd elektrisch platform en Google Automotive. Toch hebben recente snelwegtests een hoog verbruik aan het licht gebracht dat reguliere snelweggebruikers kan afschrikken.

De Komst van de Volvo EX30

Met een lengte van 4,23 meter is de Volvo EX30 korter dan de XC40 en deelt hij zijn technische platform (SEA) met de Smart #1. Dit is logisch gezien Volvo en Smart beide behoren tot het Chinese conglomeraat Geely.

Verbruikstests in Frankrijk

In 2023 testten we de Volvo EX30, waarbij het verbruik iets hoger was dan dat van een Tesla, maar over het algemeen gemiddeld bleef. We registreerden een verbruik van 15,8 kWh per 100 km op de Single Motor Extended Range (aandrijfbatterij van 69 kWh bruto). Deze test vond echter plaats in Barcelona en we konden de auto niet op de snelweg testen bij 130 km/u en onder moeilijkere weersomstandigheden.

Verbazingwekkend Hoog Verbruik

Recent hebben YouTubers die gespecialiseerd zijn in elektrische voertuigen een verbruik tussen 26 en 32,5 kWh/100 km geregistreerd voor de Volvo EX30. Dit enorme verbruik maakt de auto minder geschikt voor lange snelwegritten en resulteert in aanzienlijk hogere laadkosten. Ter vergelijking: de nieuwste Model 3, de basisversie, verbruikt ongeveer 18 kWh/100 km bij 130 km/u en zelden meer dan 20 kWh/100 km bij verslechterende weersomstandigheden.

 • Reactions

  0
  0
  0
  0
  0
  0

  Your email address will not be published. Required fields are marked *