News Entertainment Bella Astillah Memfailkan Perceraian Terhadap Aliff Aziz
0
Puteri Sarah Liyana

Published :

Bella Astillah Memfailkan Perceraian Terhadap Aliff Aziz

Oleh: Astro Awani

Tarikh: 13 Mac 2024

Pengenalan

Pelakon Bella Astillah telah mengambil keputusan berani untuk memfailkan perceraian terhadap suaminya, aktor Aliff Aziz. Keputusan ini datang setelah banyak peluang diberikan kepada Aliff.

Perjalanan Hubungan

Bella dan Aliff mendirikan rumah tangga pada 9 September 2016. Namun, mereka pernah bercerai pada 16 Mei 2019 sebelum rujuk semula dalam tempoh idah.

Keputusan Memfailkan Perceraian

Pada hari Isnin, Bella memfailkan perceraian terhadap Aliff. Peguam yang mewakili Bella, Azmi Mohd. Rais, mengesahkan bahawa kes ini telah dimulakan secara ekspres. Aliff sebelum ini bersetuju untuk cerai, tetapi ada penggambaran yang membuatnya meminta tarikh seterusnya.

Perpisahan sebagai Jalan Terbaik

Bella berpendapat bahawa perpisahan adalah jalan terbaik bagi mereka berdua. Meskipun banyak ruang dan peluang telah diberikan, Bella ingin urusan perceraian dipermudahkan dan dipercepatkan. Aliff tetap ayah kepada dua anak Bella, dan Bella berharap agar proses ini berjalan lancar.

Kes Khalwat Sebelum Ini

Sebelum ini, Aliff dan pelakon Ruhainies didakwa terbabit dalam kes khalwat di sebuah kondominium mewah di ibu negara. Tangkapan yang dibuat oleh Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (Jawi) berdasarkan maklumat orang awam.

Doa dari Jauh

Kita doakan dari jauh agar Bella dan Aliff dapat menempuh perjalanan ini dengan baik. Semoga segala urusan dipermudahkan dan kebahagiaan ditemui oleh kedua belah pihak.

 • Reactions

  0
  0
  0
  0
  0
  0

  Your email address will not be published. Required fields are marked *