News Default Barclays Adviseert: Besi op Kooplijst, ASML en ASMI Doelen Verhoogd
0
BE Semiconductor Industries

Published :

Barclays Adviseert: Besi op Kooplijst, ASML en ASMI Doelen Verhoogd

Op 2 april 2024 heeft Barclays BE Semiconductor Industries (Besi) op zijn kooplijst geplaatst en de koersdoelen voor ASML en ASMI verhoogd. Dit blijkt uit een recent rapport van de Britse bank over de Europese halfgeleidersector.

Kunstmatige Intelligentie als Drijvende Kracht

Barclays benadrukt dat kunstmatige intelligentie (AI) een aanjager blijft voor divergentie tussen Europese halfgeleiderbedrijven. De bank voorspelt dat investeringen in capaciteit de komende twaalf maanden kunnen toenemen, aangezien belangrijke spelers zoals de CEO's van AMD, OpenAI en oprichter Morris Chang van TSMC grote investeringen verwachten.

Advies en Koersdoelen

Barclays heeft het advies voor Besi verhoogd van "Gelijkgewogen" naar "Overwogen" en het koersdoel van 150 naar 175 euro bijgesteld. Eerder waren er zorgen over de verwachtingen voor hybrid bonding, maar nu acht de bank deze realistischer.

Voor ASML en ASMI handhaaft Barclays het advies op "Gelijkgewogen", maar stelt nieuwe koersdoelen vast: 920 euro voor ASML en 530 euro voor ASMI. Dit betekent een aanzienlijke verhoging ten opzichte van de eerdere doelen van respectievelijk 650 en 480 euro.

Koersbewegingen

De aandelenkoersen reageerden positief op het nieuws. Besi noteerde een stijging van 3,9% naar 147,45 euro, ASMI steeg met 4,2% naar 589,60 euro en ASML liep met 2,9% op naar 917,60 euro.

 • Reactions

  0
  0
  0
  0
  0
  0

  Your email address will not be published. Required fields are marked *