News Default Wilders' Premierewerving: Wie Moet Nederland Leiden?
0
Partij voor de Vrijheid

Published :

Wilders' Premierewerving: Wie Moet Nederland Leiden?

Door Laura van Baars

Het recente gerucht over oud-minister Hans Hoogervorst (VVD) die mogelijk premierambities zou hebben, bleek een misverstand. Maar de vraag blijft: wie moet Nederland leiden? Laten we eens kijken naar mogelijke kandidaten.

De Stille Premiersrace

Informateur Richard van Zwol houdt zich op de vlakte en benadrukt dat de premiersvraag in de loop der tijd besproken moet worden. Collega Elbert Dijkgraaf verwacht dat de naam pas naar voren komt na de inhoudelijke onderhandelingsfase, rond 16 mei.

De PVV als Grootste Partij

De PVV, als grootste partij, moet het initiatief nemen om een kandidaat voor te dragen. Maar wie zijn de mogelijke spelers?

Martin Bosma

Met zijn nieuwe rol als Kamervoorzitter zou Martin Bosma wellicht interesse hebben in het premierschap. Zou hij de overstap willen maken?

Fleur Agema

Andere PVV'ers, zoals Fleur Agema, kunnen ook een rol spelen. Wie ziet u graag aan het roer?

Populistische Partijen

Misschien moeten we verder kijken dan de PVV. Marco Pastors, ooit een gevierd wethouder namens de LPF in Rotterdam, heeft ervaring. En wat te denken van Kim Putters? Hoewel een PvdA'er, wordt hij door sommigen als ideale premierskandidaat gezien.

Apolitieke Figuren

En dan zijn er nog de apolitieke opties: hoogleraren, vakbondsbestuurders, zakenmensen. De keuze is breed, en niemand weet waar Wilders' werving en selectie toe zal leiden.

Laat uw gedachten gaan en zet uw geld in. Wie moet Nederland leiden?

 • Reactions

  0
  0
  0
  0
  0
  0

  Your email address will not be published. Required fields are marked *