News Default Californië Verhoogt Minimumloon voor Fastfoodmedewerkers
0
Jack in the Box

Published :

Californië Verhoogt Minimumloon voor Fastfoodmedewerkers

Op 1 april 2024 heeft de staat Californië een belangrijke stap gezet door het minimumloon voor werknemers in de fastfoodsector te verhogen van $16 naar $20 per uur. Hoewel deze maatregel wordt toegejuicht door werknemers, zijn werkgevers bezorgd over de mogelijke prijsstijgingen voor Amerikaanse klanten.

Winst voor Fastfoodmedewerkers

Medewerkers van grote fastfoodketens, zoals hamburgertenten en taco-restaurants, profiteren nu van een van de hoogste minimumlonen in de Verenigde Staten. Angelica Hernandez, werkzaam bij een McDonald's in Los Angeles, is opgelucht: "Dit zal me helpen om mijn huur en boodschappen beter te kunnen betalen." Werknemers met jarenlange ervaring, zoals Erik Salvador, zijn blij met deze verandering. Hij benadrukt dat het harde werk in de fastfoodindustrie vaak wordt onderschat.

Impact op Werknemers

De fastfoodsector in Californië biedt werk aan meer dan een half miljoen mensen, waarvan velen vrouwen en latino- of Afro-Amerikaans zijn. Het mediane jaarinkomen voor deze werknemers bedraagt $25.800, aanzienlijk lager dan het Californische mediane inkomen van $43.000. Tia Koonse van de Universiteit van Californië in Los Angeles benadrukt dat veel fastfoodwerknemers ouder zijn dan 25 jaar en vaak het hoofdinkomen van hun huishouden vormen. Deze loonsverhoging zal hen helpen om niet onder de officiële armoedegrens te vallen.

Beperkte Toepassing

De nieuwe wet geldt alleen voor fastfoodrestaurants zonder of met beperkte bediening en met minimaal 60 vestigingen in de Verenigde Staten. Sommige ketens zullen hun prijzen moeten verhogen om de extra kosten op te vangen in een van de duurste staten van het land, waar de inflatie de afgelopen jaren al sporen heeft nagelaten.

 • Reactions

  0
  0
  0
  0
  0
  0

  Your email address will not be published. Required fields are marked *