News Sports Geen Geheimzinnigheid: Anderlecht en Standard in de Playoffs 1
0
Standard Luik

Published :

Geen Huis Clos Tijdens Playoffs 1 voor Anderlecht

Door Guillaume Raedts

Op 2 april 2024

De Achtergrond

De Comité disciplinaire van de Belgische voetbalbond heeft een belangrijke beslissing genomen met betrekking tot Anderlecht en Standard Luik. Na een reeks incidenten tijdens de Clasico van 7 december 2023 tussen de twee clubs, werd Anderlecht geconfronteerd met een mogelijke straf van een thuiswedstrijd zonder supporters. Het Sporting d’Anderlecht ging in beroep tegen deze sanctie en vertraagde de procedure. Maar nu is er duidelijkheid.

De Uitspraak

Als de sanctie van een thuiswedstrijd zonder supporters wordt bevestigd - en dat zal het geval zijn - zal deze pas van kracht zijn aan het begin van het seizoen 2024-2025. Het Comité disciplinaire heeft aangekondigd dat de hoorzitting voor het beroep zal plaatsvinden op 21 mei 2024. Toevallig is dit slechts twee dagen na de laatste thuiswedstrijd van Anderlecht in de Playoffs 1 tegen FC Brugge.

Voordelen voor Anderlecht

Deze beslissing komt als een opluchting voor Anderlecht. Tijdens de vakantieperiode is het stadion vaak niet volledig gevuld, omdat een deel van de supporters op vakantie is. Daarom zal de straf pas van toepassing zijn in het seizoen 2024-2025, wanneer de tribunes weer vol zullen zijn.

Standard Luik

Ook Standard Luik heeft te maken met een straf van een thuiswedstrijd zonder supporters. Deze sanctie werd eerder al geaccepteerd door de club. Op zaterdag 6 april 2024 zal Standard Luik het moeten stellen zonder de steun van zijn fans tijdens de wedstrijd tegen Louvain om 18:15 uur.

Al met al zijn dit belangrijke ontwikkelingen voor beide clubs in de Belgische voetbalcompetitie. De beslissingen van het Comité disciplinaire hebben invloed op de sfeer in de stadions en de supporters van Anderlecht en Standard Luik kijken met spanning uit naar de komende wedstrijden.

 • Reactions

  0
  0
  0
  0
  0
  0

  Your email address will not be published. Required fields are marked *