News Default Voetbal Vlaanderen: Nieuwe Regels voor Seizoen 2024-2025
0
Borsbeeksebrug

Published :

Voetbal Vlaanderen: Nieuwe Regels voor Seizoen 2024-2025

Voetbal Vlaanderen heeft aangekondigd dat er enkele belangrijke wijzigingen zullen plaatsvinden in de lagere voetbalreeksen voor het seizoen 2024-2025. Deze aanpassingen zijn bedoeld om duidelijkheid te scheppen voor alle clubs en spelers.

Meer Vervangingen Tijdens Wedstrijden

Vanaf het komende seizoen mogen teams op het wedstrijdblad 16 spelers vermelden in plaats van de gebruikelijke 15. Dit biedt meer flexibiliteit voor coaches en stelt hen in staat om tactische keuzes te maken tijdens de wedstrijd.

Daarnaast wordt het toegestane aantal wissels verhoogd van drie naar vijf. Dit betekent dat teams meer mogelijkheden hebben om spelers te vervangen en frisse benen in te brengen tijdens de match.

Focus op Jong Talent

Om de ontwikkeling van jonge spelers te bevorderen, moeten teams op het wedstrijdblad minstens drie U23-spelers opnemen. Dit betekent dat spelers 14, 15 en 16 allemaal U23-spelers moeten zijn. Deze regel is bedoeld om clubs aan te moedigen om hun eigen jeugdspelers een kans te geven op het hoogste niveau.

Uniforme Regels voor Alle Competities

Deze wijzigingen gelden voor alle competities, van tweede nationale tot vierde provinciale bij het herenvoetbal en tweede provinciale bij het damesvoetbal. Voetbal Vlaanderen streeft naar consistentie en gelijke kansen voor alle teams, ongeacht hun niveau.

Met deze nieuwe regels hoopt Voetbal Vlaanderen het spelplezier te vergroten en de ontwikkeling van talent te stimuleren. Clubs en spelers kunnen zich nu voorbereiden op een seizoen met meer mogelijkheden en heldere richtlijnen.

 • Reactions

  0
  0
  0
  0
  0
  0

  Your email address will not be published. Required fields are marked *