News Sports Portugal Vernedert Luxemburg: Historische Overwinning en Hancko's Vroege Goal
0
Al-Nassr

Published :

Portugal Vernedert Luxemburg: Historische Overwinning en Hancko's Vroege Goal

Door de afwezigheid van de geschorste Cristiano Ronaldo heeft Portugal een ongekende triomf behaald tegen Luxemburg. De Luxemburgse ploeg werd met maar liefst 9-0 verpletterd, waarmee Portugal de grootste overwinning in zijn geschiedenis boekte.

David Hancko's Bliksemsnelle Treffer

Maar er was nog een opmerkelijk moment tijdens deze wedstrijd. Feyenoorder David Hancko stal de schijnwerpers door al na acht seconden een doelpunt voor Slowakije te maken. In een flitsende start schoot Hancko de bal slim over de doelman, nadat ex-Feyenoorder Robert Bozenik een lange bal met het hoofd verlengde. Na ruim vijf minuten stond het al 3-0 voor Slowakije, met doelpunten van Ondrej Duda en Robert Mak.

Portugal's Monsterzege

De Portugezen lieten er geen gras over groeien. Met treffers van onder andere Goncalo Ramos (2x), Goncalo Inácio (2x), Diogo Jota (2x), Ricardo Hota en João Félix zetten ze een monsterscore neer. Manchester United-middenvelder Bruno Fernandes blonk uit met een hattrick aan assists en een eigen doelpunt. Deze 9-0 overwinning is een unicum voor Portugal, dat eerder slechts drie keer een duel met 8-0 won.

Stand in de Groep

Met achttien punten uit zes wedstrijden staat Portugal nu vijf punten boven Slowakije en acht punten boven Luxemburg. Slowakije, dat eerder van Liechtenstein won, staat nu tweede in de groep. Portugal heeft zijn stempel gedrukt op deze EK-kwalificatiecyclus en lijkt onbedreigd op weg naar het Europese kampioenschap.

 • Reactions

  0
  0
  0
  0
  0
  0

  Your email address will not be published. Required fields are marked *