News Sports Mooi Resultaat van Hartverwarmende Actie met NEC-Brailleshirts
0
Visio Onderwijs Grave

Published :

Mooi Resultaat van Hartverwarmende Actie met NEC-Brailleshirts

GRAVE/NIJMEGEN - De veiling van tien unieke wedstrijdshirts van NEC door Koninklijke Visio, een expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, heeft een indrukwekkende opbrengst van maar liefst 2.491 euro opgeleverd.

Brailleshirts met een doel

In de afgelopen twee weken konden geïnteresseerden bieden op deze speciale NEC-shirts. Wat deze shirts zo bijzonder maakt, is dat de namen van de spelers erop in braille zijn gedrukt. De volledige opbrengst van deze hartverwarmende actie komt ten goede aan Koninklijke Visio. Dit expertisecentrum investeert het geld in sport- en spelmateriaal voor slechtziende en blinde leerlingen.

10 Jaar Blindentribune NEC

Deze unieke shirts, die door NEC aan Visio Onderwijs Grave zijn geschonken, werden gedragen tijdens de gewonnen wedstrijd van NEC tegen Heracles Almelo in het Goffertstadion op 3 februari. De wedstrijd was een viering van het 10-jarig jubileum van de Blindentribune. Deze tribune werd destijds gerealiseerd met de hulp van Koninklijke Visio en financiële steun van de Visio Foundation.

Hoogste Biedingen

De veiling via Marktplaats trok veel belangstelling. De hoogste biedingen varieerden van 200 tot 375 euro. Het shirt van Philippe Sandler, met rugnummer 3, ontving het hoogste bod van 375 euro. Het shirt van rechtsback Bart van Rooij, afkomstig uit Escharen, is niet geveild maar krijgt een speciale plek in het gebouw van Visio Onderwijs Grave als blijvende herinnering aan dit geweldige initiatief van NEC.

Winactie

Naast de veiling deden ruim 100 geïnteresseerden mee aan een speciale winactie. Hierbij waren nog eens acht brailleshirts te winnen. De shirts van Sylla Sow (rugnummer 19) en Lars Olden Larsen (rugnummer 14) waren bijzonder populair. Koninklijke Visio ontving prachtige motivaties van deelnemers. Zo schreef een van hen: "Ik heb twee blinde ouders, zelf een braille tattoo en ik zou dit shirt heel graag aan mijn blinde vader cadeau geven. Dan kan hij zijn eerste N.E.C.-wedstrijd in stijl op de blindentribune bij NEC samen met mij meemaken. Wat zou dat supergaaf zijn!"

Selectie van Winnaars

Een betrokken jury beoordeelde de inzendingen en selecteerde uiteindelijk de acht winnende motivaties. De jury bestond uit Ivo Westerweele (projectleider NEC Maatschappelijk), Martijn Vos (docent Bewegingsonderwijs) en Mieke Janssen (groepsleerkracht en commentator Blindentribune PSV en NEC). Jurylid Mieke Jansen gaf aan dat het lastig was om te kiezen uit zoveel mooie reacties. De winnaars ontvangen persoonlijk bericht van Koninklijke Visio en krijgen hun shirt thuisgestuurd.

 • Reactions

  0
  0
  0
  0
  0
  0

  Your email address will not be published. Required fields are marked *