News Default Kraakpand in Elsene: Uitzetting voorlopig uitgesteld
0
Christos Doulkeridis

Published :

Kraakpand in Elsene: Uitzetting voorlopig uitgesteld

Door Johan Baeten

Een kraakpand aan de Kroonlaan in Elsene, bewoond door zo'n 80 sans-papiers, waaronder ongeveer 30 kinderen, blijft voorlopig ontruimd. De eigenaar van het oude rusthuisgebouw wil het pand in de toekomst onderverhuren aan Fedasil, dat het wil omvormen tot een opvangcentrum.

Onderhandelingen en juridische strijd

De uitzetting is nu al twee keer op het laatste moment vermeden. Op 19 maart leek er een deal te zijn tussen de betrokken partijen, maar de eigenaar legde zich daar niet bij neer en spande een rechtszaak aan. Burgemeester Christos Doulkeridis blijft onderhandelen om de situatie op een humane manier op te lossen.

Dwangsom dreigt voor politie

De politiezone Brussel Hoofdstad Elsene hangt een dwangsom van 5.000 euro per dag boven het hoofd als ze niet tot uitzetting overgaat. De rechtbank van eerste aanleg heeft deze maatregel opgelegd omdat de politie eerder weigerde om tussen te komen bij de uitzetting. De vraag is nu of de politie de dwangsom zal betalen of alsnog tot actie zal overgaan.

Conclusie

De situatie blijft precair en de betrokken partijen zoeken naar een oplossing die zowel de bewoners als de eigenaar recht doet.

 • Reactions

  0
  0
  0
  0
  0
  0

  Your email address will not be published. Required fields are marked *