News Default Blessure Matthias Verreth: Jong FC Utrecht komt te vroeg
0
Willem II

Published :

Blessure Matthias Verreth: Jong FC Utrecht komt te vroeg

Een tegenvaller voor Willem II, dat de komende wedstrijd niet lijkt te kunnen beschikken over Matthias Verreth. De 26-jarige middenvelder heeft een hamstringblessure opgelopen: de kwetsuur lijkt na onderzoek (wederom) mee te vallen, maar het duel met Jong FC Utrecht van komende maandag komt te vroeg. En dus mag Amine Lachkar zich gaan opmaken voor een basisplek.

Chronologie van de blessure

Zo'n anderhalve week geleden moest Verreth in het thuisduel met VVV-Venlo (2-0 winst) na een uurtje al gewisseld worden vanwege hamstringklachten. Trainer Peter Maes gaf aan dat Verreth al langer last had van deze blessure, maar voorzichtigheid was geboden.

Verreth herstelde snel en trainde voluit mee in de laatste oefensessies voor het uitduel met Helmond Sport (0-2 winst). Hij was klaar voor een basisplaats, maar tijdens de wedstrijd tegen Helmond Sport ging het opnieuw mis. Na een pass richting ploeggenoot Jesse Bosch voelde Verreth direct aan zijn hamstring en moest hij het veld verlaten.

Positief nieuws

Deze blessure lijkt gelukkig niet ernstig, en er is geen scheur in de hamstring. Desondanks komt de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht te vroeg. Verreth zal voor het eerst dit seizoen niet in de basis staan, terwijl hij normaal gesproken een belangrijke rol vervult als verdedigend anker op het middenveld.

Trainer Peter Maes zal moeten puzzelen om Verreths afwezigheid op te vangen, maar met Amine Lachkar heeft hij een veelbelovende vervanger in huis.

 • Reactions

  0
  0
  0
  0
  0
  0

  Your email address will not be published. Required fields are marked *