News Business Mercedes-Maybach S-klasse: Absolute Luxe met PHEV-kracht
0
Maybach

Published :

Mercedes-Maybach S-klasse: Absolute Luxe met PHEV-kracht

Wanneer je de reguliere S-klasse te alledaags vindt, heeft Mercedes een exclusieve oplossing: de Maybach S-klasse. Deze Duitse über-limousine is nu ook beschikbaar als plug-in hybride (PHEV). Maar hoe verhoudt deze luxueuze bolide zich tot conventionele V8- of V12-modellen? Laten we de details ontdekken.

Maybach: Een Historie van Luxe

De naam Maybach heeft een rijke geschiedenis. Ooit was het een zelfstandig merk, maar na een periode van afwezigheid is het nu terug als luxe label binnen Mercedes. Vergelijkbaar met AMG, maar dan gericht op de absolute top van de markt. Naast de S-klasse zijn er ook Maybach-versies van de GLS en de EQS SUV. Hiermee concurreert Mercedes rechtstreeks met Bentley en Rolls Royce.

Meer dan een Verlengde S-klasse

De Maybach S-klasse is bijna 20 centimeter langer dan de reguliere versie, wat vooral de achterpassagiers ten goede komt. Bovendien is het de enige S-klasse met een V12-motor. Luxe en comfort zijn de kernwoorden, en dat gaat verder dan bij de standaard S-klasse.

De Kracht van de PHEV

De Mercedes-Maybach S 580 e is de eerste plug-in hybride Maybach. Met een zescilinder lijnmotor en een elektromotor levert deze luxe limousine maar liefst 510 pk en 750 Nm. De stilte en soepelheid van de elektromotor zijn indrukwekkend, terwijl de benzinemotor nauwelijks hoorbaar is. Een naadloze samenwerking tussen beide motoren zorgt voor een serene rijervaring.

Met de Maybach S-klasse biedt Mercedes een alternatief voor Bentley en Rolls Royce, en met plug-in hybride techniek ook nog een helemaal verantwoord.

 • Reactions

  0
  0
  0
  0
  0
  0

  Your email address will not be published. Required fields are marked *