News Business Solareum Trading Bot Stopt na Hack en Verlies van Gebruikersfondsen
0
Ethereum

Published :

Solareum Trading Bot Stopt na Hack en Verlies van Gebruikersfondsen

Door Max, 3 april 2024

Leestijd: 2 minuten

De Achtergrond

De Solana-gebaseerde trading bot genaamd Solareum heeft na een reeks tegenslagen besloten om permanent te stoppen. De redenen achter deze beslissing zijn een combinatie van onvoldoende financiële middelen, veranderende marktdynamiek en een recente beveiligingsinbreuk.

De Hack en Verlies van Gebruikersfondsen

In maart werd Solareum getroffen door een ernstige beveiligingsinbreuk, waardoor kwaadwillende actoren kwetsbaarheden in de trading bot konden uitbuiten. Meer dan 2.800 Solana-tokens, ter waarde van ongeveer $520.000, werden uit de wallets van meer dan 300 gebruikers gestolen. De oorzaak van deze inbreuk werd aanvankelijk toegeschreven aan de Telegram trading bot BONKbot, maar later bleek dat niet het geval te zijn.

Geen Exit Scam, Wel Grote Verliezen

Het Solareum-team benadrukte dat er geen sprake was van een "exit scam". Ze hebben echter wel erkend dat veel SOLAR-gebruikers hun fondsen zijn kwijtgeraakt. Het incident maakt duidelijk dat zelfs veelbelovende crypto-projecten kwetsbaar zijn voor financiële tekorten en marktschommelingen.

Advies aan Gebruikers

Terwijl Solareum zijn activiteiten afbouwt, wordt gebruikers geadviseerd om zo snel mogelijk relevante gegevens of activa op te halen die aan het platform zijn gekoppeld. Deze sluiting benadrukt de uitdagingen van het navigeren in het cryptocurrency-landschap, waar veiligheidsdreigingen en marktonzekerheden steeds prominenter worden.

 • Reactions

  0
  0
  0
  0
  0
  0

  Your email address will not be published. Required fields are marked *